İçeriğe geç

E-Arşiv Fatura Bilgisi Ne Demek

E-Arşiv faturanız var ne demek?

E-fatura ve e-arşiv, en kısa tanımıyla, elektronik olarak oluşturulan ve alıcıya gönderilen fatura türleridir. Elektronik olarak oluşturulması ve elektronik olarak gönderilmesi dışında kağıt faturadan hiçbir farkı yoktur.

E-Arşiv fatura bilgi fişi nedir?

Bu çek bir bilgi çekidir. Bilgi fişi satın alma için sunulan ürünlerin listesini ve fiyatını içerir. Özellikle evde ve işte marketlerden ve benzeri mağazalardan sipariş verirken kullanılan bilgi fişi, tüketiciye satın aldığı ürünlerin içeriği, miktarı ve fiyatı hakkında bilgi verir.

E-Arşiv faturayı kimler kullanır?

E-faturalar yalnızca e-fatura mükelleflerine düzenlenebilir ve gönderilebilir. E-Arşiv Faturası, gönderici bir e-fatura ödeyicisi ve alıcı bir kağıt faturanın kullanıcısı veya son kullanıcısı olduğunda kullanılır. Kısaca: e-Arşiv faturaları, e-fatura kullanıcısı olmayanlara düzenlenir ve gönderilir.

E-Arşiv fatura sisteme ne zaman düşer?

E-fatura ile düzenlenen fatura, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) sistemi üzerinden alıcının e-fatura sistemine iletilir. E-arşiv ile düzenlenen faturalar alıcıya hem e-posta ile hem de kağıt ortamında iletilir. Vergi idaresine takip eden ayın 15’ine kadar düzenlenecek bir raporla bilgi verilir.

E-Arşiv fatura ödenmezse ne olur?

Muhasebe ve kayıtlar: Ödenmemiş e-faturalar muhasebe kayıtlarınızı etkiler. Ödeme yapmadan şirketinizin mali durumu ve karlılığı hakkında doğru bilgiye sahip olamazsınız. Vergi uyumu: Ödenmemiş e-faturalar vergi uyumunuzu etkileyebilir.

E-Arşiv faturalarımı nasıl görebilirim?

.tr adresine giderek fatura numarasını veya şirket adını girerek E-Arşiv fatura sorgulama işlemini hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. E-Arşiv fatura sorgulama işlemi sırasında paylaşmak istemediğiniz bilgilerin gizli kalmasını sağlayabilirsiniz.

Bilgi fişi fatura yerine geçer mi?

Bilgi makbuzları teslimat faturaları yerine kullanılabilir. Ayrıca fatura uygulamasına geçen mükellefler tarafından teslimat notunun yerine geçen bir belge olarak da kullanılabilir. Bunun için bilgi makbuzunun satış anında oluşturulması ve satıcı veya temsilcisi tarafından imzalanması gerekir.

Bilgi fişinde neler bulunur?

Bilgi fişinde hangi bilgiler yer alır? Satıcının adı, soyadı, ünvanı, telefon numarası, vergi kimlik numarası (fatura, e-posta). Faturalı, e-arşiv ile faturalı, vb.) İşlemin KDV oranı Ödeme yöntemi (nakit, kredi/banka kartı, vb.) Banka işlem bilgileri.Daha fazla makale…•9 Kasım 2021

2024’e arşiv fatura limiti ne kadar?

E-Arşiv Kesintisi ve Düzenleme Sınırı 2024 Mükelleflere tek seferde kesilen fatura tutarı 6.900 TL’yi (vergi dahil) aşan (fatura sınırı) olanlar e-Arşiv faturası düzenlemek zorunda.

E-Arşiv fatura en fazla kaç TL sınırı?

e-Arşiv fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerin, mükellef olmayan son kullanıcılara yaptıkları satışlarda, vergiler dahil toplam tutarın 5.000 TL’yi, mükelleflere yapılan satışlarda ise 6.000 TL’yi aşması gerekiyor.

Kaç TL altına fatura kesilmez?

Faturalama limiti 01/01/2024 tarihinden itibaren tüm yıl için geçerli olacak. İlgili düzenleme kapsamında, vergi dahil toplam fatura tutarı 6.900 TL’yi aşıyorsa, vergi mükellefi olan bir müşteriye fatura düzenlenmesi zorunludur.

E-Arşiv fatura nereye düşer?

Kağıt fatura ile aynı hukuki özelliklere sahiptir. e-Arşiv uygulaması ile e-Fatura uygulaması arasındaki temel fark, oluşturulan faturanın Mali Yönetim Merkezi aracılığıyla değil, doğrudan elektronik olarak veya kağıda basılarak alıcıya gönderilmesidir.

E-arşiv faturası nedir?

E-Arşiv, kağıt fatura yerine elektronik ortamda düzenlenen, saklanan ve iletilen bir fatura türüdür. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen standartlara uygun olarak hazırlanan E-Arşiv faturalar, hem şirketler hem de müşteriler için süreçleri hızlandırır ve maliyetleri düşürür.

E-arşiv faturası nasıl tebliğ edilir?

Elektronik imzayla gönderilecek belge, Vergi Usul Kanununun 93 üncü maddesi uyarınca, iadeli taahhütlü posta veya ilan yoluyla tebligat usullerine uyulmasına gerek kalmaksızın, elektronik tebligat sistemi aracılığıyla alıcının elektronik tebligat adresine gönderilebilir.

E-arşiv fatura kaç gün içinde gönderilir?

Mal satışlarında irsaliye, e-fatura veya e-arşiv fatura yöntemi ile satışların, malın teslim tarihinden itibaren 7 gün içinde yapılması zorunludur.

E-Arşiv fatura ile e-fatura farkı nedir?

E-faturalar yalnızca e-fatura kullanıcılarına düzenlenebilir ve gönderilebilir. E-Arşiv Faturası, göndericinin e-fatura mükellefi ve alıcının kağıt fatura kullanıcısı veya son kullanıcısı olduğu durumlarda kullanılabilen bir faturalama uygulamasıdır. Başka bir deyişle, e-arşiv faturaları e-fatura kullanıcısı olmayanlara düzenlenir ve gönderilir.

E-Arşiv fatura gerçek mi?

Vergi mükelleflerine ve e-fatura ödeyen olmayan gerçek kişilere düzenlenen tüm faturalar e-arşiv faturası olarak düzenlenir. Bir fatura olduğu için e-arşiv faturası, e-fatura gibi yeni bir belge türü değildir ve VUK’a göre bir faturada bulunması gereken unsurlar geçerliliğini korur.

E-Arşiv fatura en fazla kaç TL sınırı?

e-Arşiv fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerin, mükellef olmayan son kullanıcılara yaptıkları satışlarda, vergiler dahil toplam tutarın 5.000 TL’yi, mükelleflere yapılan satışlarda ise 6.000 TL’yi aşması gerekiyor.

E-Arşiv fatura nasıl iptal edilir?

E-arşiv faturasını iptal etmenin bir diğer yolu da geri fatura veya gider raporu düzenleyerek kayıtlardan çıkarmaktır. İtiraz/iptal noter, taahhütlü posta veya güvenli e-imza ile yapılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir