İçeriğe geç

Şirince Ne Ile Ünlü

Şirince neyi meşhur?

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince mahallesi, mimarisi ve sokaklarıyla dikkat çeken, meyveli şaraplarıyla ünlü bir köy olarak biliniyor.

Şirince Köyü neden ünlü?

Kıyamet günü güvenli bölge. Mahalle, Maya takvimine göre 21 Aralık 2012’de gerçekleşecek olan kıyamet günü güvenli bölge olması gerekçesiyle öne çıktı. 21 Aralık 2012’de bölgeye yaklaşık 150 polis ve jandarma birimi ve 270 basın temsilcisi geldi.

Şirincede ne alınır?

Şirince’ye özgü hediyelik eşyalar, şaraplar, yöresel lezzetler, zeytinyağı ve özel sabunlar satın alabileceğiniz çarşı, seyahatiniz sırasında mutlaka uğramanız gereken bir yer. Çarşıda sevdikleriniz ve kendiniz için mutlaka hediyelik eşyalar bulacağınızdan eminiz.

Şirince’de hangi dizi çekildi?

Seven Ne Yapmaz, MF Yapım imzalı, ilk bölümü 6 Eylül 2017’de yayınlanan, Bora Onur yönetmenliğinde ATV’de yayınlanan aşk ve romantizm türündeki Türk televizyon dizisidir. Başrollerini Yusuf Çim ve Seren Şirince üstlenmiştir.

Şirince köyünde ne var?

Şirince’nin Tarihi Yapıları: Şirince’de taş okul, tiyatro medresesi, tarihi konaklar, St. Dimitrios Kilisesi ve St. John the Baptist Kilisesi gibi birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Şirince’deki tarihi yapılar çoğunlukla ahşap ve taştan yapılmış yığma yapılardır.

Şirince şarap ne kadar?

Şirince’de üretilen şaraplar hem yurt içinde hem de yurt dışında beğenilmektedir. Şirince’de üretilen şarapların fiyatları şarabın kalitesine, çeşidine, türüne ve yılına göre değişmektedir. Genel olarak Şirince şaraplarının fiyatları 200 ile 500 TL arasında değişmektedir.

Şirince Cinli Köy nerede?

Selçuk’un 8 km doğusunda bulunan ve 1922’ye kadar Ortodoks Rumların yaşadığı Şirince köyü bir mübadele köyüdür. Nüfusun birkaç Türk-Müslüman görevli dışında Rum olması, bu yıllarda kültür ve gelenekte birlik yaratmıştır.

Şirince neden kutsal?

Bazılarına göre Şirince, Hz. İsa’nın annesi Meryem Ana’nın gömüldüğü dağın üzerine kurulmuştur ve Hz. İsa’nın evidir. İsa oradan tekrar yeryüzüne inecektir. Bu inançlara sahip dünyanın dört bir yanından binlerce insan aylar öncesinden bu köyde yer ayırtmıştır.

Şirince köyünün özelliği nedir?

Şirince’de bağcılık ve zeytinciliğin yanı sıra şeftali, incir, elma ve ceviz de yetiştirilmektedir. Şirince köyünde iki adet harap Rum kilisesi bulunmaktadır. Köyün en önemli özelliği hiçbir evin diğer evin manzarasını engellememesidir.

Şirincenin hangi şarabı meşhur?

Şirince’den Antik Kırmızı Demisek Şarabı. – Öküzgözü üzümlerinden yapılır. Yarı tatlı bir kırmızı şaraptır. Detaylar ve kargo siparişi: 0543 586 0667 %12 alkol oranına sahip Antik Şirince Kırmızı Demisek şarabı, kırmızı et, makarna ve pizza ile mükemmel uyum sağlar. #Şirince #şarap #öküzgözü #antika.

Selçuk neyi meşhur yemek?

Menülerinde Selçuklu mutfağının meşhur lezzetleri arasında yer alan Şevket-i Bostan, dürüm gibi lezzetlerin yanı sıra kebap çeşitleri, kabak çiçeği dolması gibi zeytinyağlılar, patlıcan gözleme, Şirince böreği gibi börekler, Çertme kebabı, Mercan kebabı gibi kebap çeşitleri de yer alıyor.

Çeşme hediyelik ne alınır?

Çeşme Hediyelikleri – Dostlarınızı mutlu edin… İncirler, kavunlar, tahterler, lavanta keseleri, kapı süsleri, maket oyuncaklar, deniz kabuğu süsleri, anahtarlıklar.

Şirince olayı nedir?

İzmir Şirince Köyü Dünya gündemine oturan köy, kendilerine Mavi Enerji Grubu adını veren bir grubun, Maya takvimine göre kıyametin 21 Aralık 2012’de kopacağına ve sadece İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince ile Fransa’nın Bugarach köyünün etkilenmeyeceğine inanmasıyla dikkat çekiyor.

Alaçatı’da hangi dizi çekildi?

Final. Çeşme’de geçen yaz kadrosunun çekimlerinden ilk kareler! Yapımcılığını O3 Medya’nın, yapımcılığını Saner Ayar’ın üstlendiği, yönetmenliğini Burak Arlıel’in üstlendiği ve senaryosunu Deniz Dargı, Cem Görgeç ve Cenk Boğatur’un yazdığı “Son Yaz”ın çekimleri Çeşme ve Alaçatı’da tüm hızıyla sürüyor.

İzmir Şirince’de deniz var mı?

Şirince, İzmir ilinin turistik bir ilçesi olmakla birlikte iç kesimde yer alan bir yerleşim yeridir.

Şirince’de şarap tadımı ücretli mi?

En önemlisi şarap tadımlarının ücretsiz olması.

Selçuk neyi meşhur yemek?

Menülerinde Selçuklu mutfağının meşhur lezzetleri arasında yer alan Şevket-i Bostan, dürüm gibi lezzetlerin yanı sıra kebap çeşitleri, kabak çiçeği dolması gibi zeytinyağlılar, patlıcan gözleme, Şirince böreği gibi börekler, Çertme kebabı, Mercan kebabı gibi kebap çeşitleri de yer alıyor.

Selçuk Şirince dolmuş fiyatları ne kadar?

Şirince’den Selçuk’a düzenli aralıklarla minibüsler var ve fiyatları da uygun (3 TL). Maalesef minibüslerin açılış saatleri daha erken bitiyor. Selçuk’tan Şirince’ye son minibüs 19’da.

Şirince Efes Antik Kent arası kaç km?

İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alan Şirince, Selçuk’a 8 km, Efes Antik Kenti’ne 12 km, Kuşadası’na 30 km ve İzmir’e 85 km mesafededir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Öğrenci Escort